test

Opinie o Solenis Warszawa

Korzystałeś z usług Solenis Warszawa? A może chciałbyś pracować w tej firmie i zastanawiasz się jakie warunki oferuje pracodawca? Podziel się swoją opinią - pomoże ona innym w uzyskaniu cennych informacji!
Założył(a): see also there
Data: 2017-10-13 22:01

Wizyt: 7596
Komentarzy: 23
Sortowanie: najnowsze najstarsze
autor
13.10.2017 (rok temu)
13.10.2017 (rok temu)

Solenis Warszawa

https://www.glassdoor.com/Reviews/Solenis-Reviews-E911199.htm
użytkownik
20.12.2017 (rok temu)
20.12.2017 (rok temu)
Bardzo fajny Pracodawca. Bardzo dobra atmosfera pracy ( spokój, cisza, skupienie, ale tez luz).
Szacunek do pracownika, do work life & balance.
Możliwości rozwoju są, ale nie tak duże, jak w wielkich korporacjach. W SSC pracuje ok. 150 osób więc bardziej można rozwijać sie poziomo, niz pionowo.
Na koniec dodam, ze jest szeroki pakiet benefitów.
Polecam prace w Solenis !
użytkownik
28.12.2017 (rok temu)
28.12.2017 (rok temu)
Taaak, dobrego speca od PR zatrudnili. Sam kiedy się zmywasz stamtąd?
użytkownik
08.01.2018 (rok temu)
08.01.2018 (rok temu)
ciezko sie rozmawia na takim poziomie, napisz co jest nieprawda? ja rowniez polecam tam prace, moze szkolen troche brakuje ale poza tym mila odmiana po wielkich korporacjach
użytkownik
10.01.2018 (rok temu)
10.01.2018 (rok temu)
Praca w solenisie jest spokojna, nie ma tu meczacej korporacyjnosci ( jeszcze) atmosfera jest dobra, chociaż myślę, że kilka mce temu była lepsza :-) niestety uciekło kilka fajnych i kompetentnych osób :-)... niektóre działania w firmie ciężko określić w która stronę idą, miało być lepiej a efekt ciężko okreslic. Zdecydowanie life and work balance, multisport dofinansowany i medicover, niestety brak szkoleń, brak możliwości rozwoju pionowego, najlepiej jak samemu się dowie, znajdzie i rozwiąże problem, pod tym wzgledem demotywujace. Za kolejną wigilię w biurze - duży minus. Powoli zaczynaja się rozne aktywności ale wszystkie są inicjatywa pracowników. HR do bani. Ogólnie są plusy i minusy, zależy kto czego szuka w danym momencie:-)
użytkownik
11.01.2018 (rok temu)
11.01.2018 (rok temu)
Może jest i miło, jednak na dłużej brak perspektyw. Zostaną ci, co albo zajmują wyższe stanowisko i co za tym idzie, kasę, albo brak im pomysłu na siebie. Ileż można klepać w kółko to samo? Niezależnie od tego jaką uczelnię człowiek skończył, wszyscy lądują w jednym worku. I to jest rozwój poziomy? Ciekawe. Kto rozsądny odejdzie, dlatego nie dziwi mnie opinia przedmówcy. Life goes on.
Te socjalne benefity, którymi się tak zachwycacie są i w innych miejscach. To jest już raczej standard w średnich i większych firmach. Absolwent lub student będzie zachwycony, ktoś z większym doświadczeniem - znudzi się raczej szybko. Jak pracujesz tam, to sam / -a możesz ocenić :) No i przede wszystkim poziom zadowolenia zależy też od otoczenia: grupy i team leadera.
Byłam, widziałam. I cieszę się, że już sobie stamtąd poszłam.
użytkownik
08.03.2018 (11 miesięcy temu)
08.03.2018 (11 miesięcy temu)
@Gość, po Twojej wypowiedzi wnoszę, że pracujesz w firmie już dłuższy czas - widzę, że szeroko wypowiadasz się na temat różnych aspektów pracy w Solenis. Czy korzystałeś z dodatkowych benefitów proponowanych przez firmę?
@anonymous, zadowolenie z pracy osób bez doświadczenia również jest bardzo ważne. Jaka atmosfera panowała w Twoim zespole?
Widzę, że firma aktualnie poszukuje do pracy osób z językiem niemieckim - aktualne ogłoszenie znajdziecie tutaj: https://najlepszyfachowiec.pl/praca/solenis;pr
użytkownik
22.05.2018 (8 miesięcy temu)
22.05.2018 (8 miesięcy temu)
Praca merytorycznie jest ciekawa. Firma jest jeszcze stosunkowo niewielka, wiec zakres obowiązków na danym stanowisku jest szeroki co pozwala na zdobycie szerszej wiedzy i kompetencji. Na tym koniec plusów tej firmy. Lokalizacja jest bardzo podła, otoczenie brzydkie i mało urozmaicone, biuro stare, przechodziło wprawdzie generalny remont ale na niewiele się to zdało. Okna zamknięte na stałe wiec dopływ powietrza został skutecznie odcięty. W związku z tym zaduch jest nie do wytrzymania. Na zimę klimatyzacja zostaje centralnie zablokowana i nie ma możliwości schłodzenia pomieszczeń jedynie można je dodatkowo ogrzać. Uciążliwe warunki do pracy. Wyposażenie biura rodem sprzed dwudziestu lat. Ekipa sprzątająca pracuje wybiórczo, nie zbiera brudnych kubków i zapomina uzupełniać mydło w toaletach. Nie odkurza wykładziny. Ogólny brak higieny.
Centrum w Warszawie powstało, jak wytyczają trendy, aby scentralizować usługi i zredukować koszty firmy. Niestety, zostało utworzone bez głębszego zastanowienia się nad sensem i przyszłością jego działania. Procesy przejęte zostały na zasadzie copy - paste, co skutkuje brakiem tejże centralizacji z operacyjnego punktu widzenia. Redukcji uległy jedynie koszty, bo teraz prace wykonuje garstka ludzi, podczas gdy w przeszłości było ich kilka razy więcej do obsługi tych samych procesów. Praca nie jest podzielona sprawiedliwie, nadgodziny to niepisany obowiązek pracownika, urlop bardzo ciężko wziąć, na chorobę tez nie ma przyzwolenia, praca w weekend tez jest oczekiwana, i na domiar złego nie ma zastępowalności. Innymi słowy pracownik jest sobie żeglarzem, sterem i okrętem.
Nie ma w firmie dialogu między zespołami, pracownicy nie wiedza czym zajmują się inne zespoły. Nie ma zdefiniowanego podziału obowiązków między zespołami i w zespołach. Praca dystrybuowana jest na zasadzie „na kogo wypadnie na tego bęc”. I tak na przykład w tłusty czwartek możesz na firmowym korytarzu zostać poproszony o zakup paczkow dla firmy!!!
Proces rekrutacji jest bardzo chaotyczny, zaangażowane jest go niego kilka osób i jak się okazuje nie wszystkie są z Solenisa. Jest przedstawiciel agencji rekrutacyjnej Cielo, Randstad i ktoś z wewnątrz firmy. Komunikacja ewidentnie szwankuje bo pakiet dokumentów trzeba przesyłać każdemu z osobna?!?!
Lista grzechów Solenisa jest na prawdę długa.
Podsumowując powiem tak:
Firma powinna nazywać się Solenis University i zatrudniać tylko studentów, żeby wprowadzić ich w prace w korpo i funkcjonowanie w większej organizacji. Absolutnie nie jest to firma dla ludzi doświadczonych szukających wyzwań zawodowych i dalszego rozwoju osobistego. Absolutnie nie oferuje atrakcyjnych warunków pracy, konkurencyjnych na rynku. Wbrew temu co podawane jest w ofertach pracy publikowanych na LinledIn, atmosfera nie jest przyjazna i ludzie nie są wobec siebie mili.
Szczerze odradzam każdemu, który ceni swój spokój ducha, dla którego praca nie stanowi sensu istnienia i nie zastępuje mu życia.
użytkownik
11.06.2018 (8 miesięcy temu)
11.06.2018 (8 miesięcy temu)
Mem - jak jest tak źle, jak opisujesz, to czemu nie zmienisz pracy... ? Od dawna pracujesz w Solenisie ? W jakim dziale pracujesz ? - czy we wszystkich innych działach jest tak nudno i jest taki chaos ?

Z tego co słyszałem, firma Solenis jest na tyle fajną firmą, że praktycznie nie ma tam rotacji - to prawda ?
użytkownik
22.05.2018 (8 miesięcy temu)
22.05.2018 (8 miesięcy temu)
Konkurencja zaczęła inspirować do pisania tych bzdur? Solenis to dobry pracodawca!!
użytkownik
22.05.2018 (8 miesięcy temu)
22.05.2018 (8 miesięcy temu)
Popracuj tam dłużej niż 9 miesięcy zanim się wypowiesz, dobrze, Filipie? Albo znajdź sobie inną pracę, abyś miał jakieś porównanie!!
użytkownik
22.05.2018 (8 miesięcy temu)
22.05.2018 (8 miesięcy temu)
Drogi Filipie. Ten portal jest to dzielenia się swoimi spostrzezeniami i komentarzami. Zarówno pozytywnymi jak i negatywnymi. Możesz tutaj zamieścić swoją laurkę dla firmy jeżeli praca w niej daje Ci satysfakcję. Nie odnosisz się merytorycznie do żadnego argumentu a wiec nie krytykuj bezmyślnie opini innych.
Dziękuje.
użytkownik
23.05.2018 (8 miesięcy temu)
23.05.2018 (8 miesięcy temu)
@Filip, skoro wypowiadasz się w tym wątku, to rozumiem, że pracujesz w Solenis w Warszawie, tak? Czy możesz jakoś rozwinąć swoją wypowiedź? W tym momencie jest bardzo ogólna.
@Gogo, rozumiem, że jesteś pracownikiem Solenis. Co możesz powiedzieć o tym pracodawcy i warunkach, które oferuje?
@Mem, dziękuję za Twoją rozbudowaną wypowiedź. Poruszyłeś w niej wiele istotnych aspektów. Długo już pracujesz w Solenis?
użytkownik
05.06.2018 (8 miesięcy temu)
05.06.2018 (8 miesięcy temu)
Podpowiedzcie czy to dobra fucha. Doświadczenia nie wymagają wiele.

Inventory control coordinator

https://pl.indeed.com/m/viewjob?jk=4a6655a1dd09af52&from=ifa&tk=1cf859lq55mhm801&dupclk=0
użytkownik
06.06.2018 (8 miesięcy temu)
06.06.2018 (8 miesięcy temu)
@Kandydat, widzę, że jesteś zainteresowany pracą w Solenis. Zdecydowałeś się aplikować? Jakie warunki by Ci odpowiadały?

Czy ktoś z Was pracuje bądź pracował w Solenis w Warszawie i zechciałby podzielić się na forum swoją opinią na temat tego pracodawcy? Gorąco zachęcam!
użytkownik
14.06.2018 (8 miesięcy temu)
14.06.2018 (8 miesięcy temu)
@obiektywny, a Ty chciałbyś pracować w Solenis? Jakie stanowisko Cię interesuje?

Co jeszcze możecie dodać na temat pracy w tym miejscu? Jakie warunki oferuje ten pracodawca? Zachęcam Was do dodawania swoich opinii!
użytkownik
16.06.2018 (8 miesięcy temu)
16.06.2018 (8 miesięcy temu)
Hahahaaaaa!!! Dobre! Brak rotacji, no tak, naprawdę niezły zart! Niebo na ziemi! Czemu tak słodzisz tej firmie? Rozejrzyj się wokół. Ta sama uwaga do Natalii, zapewne adminki. Wystarczy czytać i wyciągać wnioski.
użytkownik
21.06.2018 (7 miesięcy temu)
21.06.2018 (7 miesięcy temu)
@Lolo, jestem moderatorem forum najlepszyfachowiec.pl, a moim zadaniem jest dopytywanie o wszelkiego rodzaju szczegóły dotyczące pracy w danej firmie. Dzięki temu osoby zainteresowane pracą, mają pełniejszy obraz sytuacji. Dopytuję, bo też im większa liczba osób się wypowiada, tym lepiej.
użytkownik
29.10.2018 (3 miesiące temu)
29.10.2018 (3 miesiące temu)
Zaaplikowalam na stanowisko GL accountant i niestety zawiodlam sie procesem rekrutacji, ktory przebiegl wielce nieprofesjonalnie dzieki nierzetelnej pracy Pana rekrutera. Uwazam ze zmarnowalam okolo 3 godzin swojego czasu na proces rekrutacji ktory przebiegl w sposob chaotyczny. Moje oczekiwania finansowe raptem na !drugim! etapie rekrutacji okazaly sie byc przekraczajace budzet firmy (po zorientowaniu sie ile ludzie zarabiaja..smiech na sali). Poza tym drugi etap rekrutacji mial sie odbyc z kontrolerem finansowym plus osoba z USA na skype - pragne zwrocic uwage ze nie aplikowalam na asystenta kontrolera..i wiem jak rekrutacje na podobne stanowisko wygladaja w innych SSC.Jesli macie niskie wymagania finansowe i nie przeszkadza wam dojadz na Szturmowa to smialo mozecie aplikowac. Zakladam ze nie bedzie Was dotyczyl „drugi etap” rekrutacji :)

Moje sugestie dla Solenis:
Dla rekruterow -max oczekiwania finansowe powinny byc dostepne jeszcze przed oficjalnym procesem rekrutacji co wykazywaloby szacunek do kandydatow i ich czasu. Uwazam ze na ostatecznym etapie sie nie negocjuje wynagrodzenia poniewaz to jest poprostu nieuczciwe poniewaz ta sama kwote podawalam aplikujac/podczas rozmowy telefonicznej/na spotkaniu rekrutacyjnym w biurze(prawdopodobnie firma liczy na to ze po zainwestowaniu czasu kandydat sie nie bedzie chcial wycofac).
użytkownik
30.10.2018 (3 miesiące temu)
30.10.2018 (3 miesiące temu)
Alexis, dziękuje za Twoją tak rozbudowaną opinię na temat pracy w firmie Solenis z Warszawy, z pewnością przyda się ona wielu osobom, które również mają chęć rekrutować się do tej firmy. Czy zechciałabyś proszę napisać coś więcej na temat pierwszego etapu rekrutacji do tej firmy? Jakie pytania były Tobie zadawane? Czego konkretnie się dowiedziałaś?
użytkownik
01.11.2018 (3 miesiące temu)
01.11.2018 (3 miesiące temu)
Po roku dostała byś podwyżkę 50 PLN brutto, to już byś miała swój pułap osiągnięty! No a jak wytrzymasz kolejny rok to możesz liczyć na kolejne 50 PLN a może i tytuł najbardziej przyjaznej księgowej i uscisniecie dłoni prezesa!
użytkownik
13.11.2018 (3 miesiące temu)
13.11.2018 (3 miesiące temu)
Pani Alexis,

z innej perspektywy na to patrząc - Pracodawca chciał dać Pani szanse i sprawdzić Pani doświadczenie osobiście na spotkaniu.
Nie zawsze dla kandydatów liczą się najbardziej pieniądze. Być może po rozmowie firma byłaby Pani kandydaturą zainteresowana, ale za minimalnie mniejsze wynagrodzenie niż pierwotnie oczekiwane. To się często zdarza i jest lepszym podejściem, niż odrzucanie od razu droższych kandydatów, nie biorąc pod uwagę innych czynników.
To, że jednej osoby z biznesu nie było na spotkaniu, to nie powód do nerwów - zdarza się - dlaczego od razu pisać, ze została Pani potraktowana nieprofesjonalnie..... ? - chyba za duże słowa.
użytkownik
21.11.2018 (2 miesiące temu)
21.11.2018 (2 miesiące temu)
PR rozkwita w Solenisie? Tyle osób chce stamtąd uciec, że HR musi zacząć działać!

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr
Formularz odpowiedzi
 

Chcę zamieścić
Proszę wpisać treść wiadomości (min. 10 znaków)
Wybierz zdjęcia z dysku lub przeciągnij je tutaj
możesz dodać jedno lub kilka zdjęć jednocześnie
można publikować jedynie zdjęcia w formacie JPG
maksymalna wielkość każdego zdjęcia - 4MB
dołącz:
wpisano znaków: 0
Wpisz, jak chcesz się przedstawić
Proszę uzupełnić podpis (min. 3 znaki)
E-mail
Nieprawidłowy adres e-mail
Numer telefonu
Nieprawidłowy numer telefonu
Aby wysłać wiadomość należy zaakceptować regulamin

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

Wczytywanie danych...
  1. Jeśli chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza który sam dodałeś - podaj kod zgłoszenia który otrzymałeś na swój adres e-mail w chwili dodania komentarza a następnie przejdź do edycji wpisu:
  2. Jeśli nie pamiętasz/nie znasz swojego kodu zgłoszenia, a chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza skorzystaj z poniżej przestawionej opcji:
Jeśli chcesz usunąć komentarz który wybrałeś uzupełnij swoje dane zgłaszającego, a następnie dokonaj opłaty administracyjnej w wysokości 200,00 zł za usunięcie wybranego komentarza.
* Serwis gwarantuje poufność poniżej udostępnianych danych
Wpisz swoje imię i nazwisko
Nieprawidłowy PESEL lub NIP
Wpisz miasto i kod pocztowy
Wpisz nazwę ulicy i numer domu
Nieprawidłowy adres e-mail
 

WYCIĄG Z REGULAMINU

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Najpopularniejsze tematy na forum

Warta dąbrowski

Warta

Joanna sochacka Pietrzyk

Marcin sztuka

Olsztyn

Olsztyn michelin

solid

Incube

Kontakt

Tarczyński

inotis

mentax

able solutions

dedek park

partner crls

mateusz Alstom

magit

Otto Holandia

nijman zeetank

Otto

Super zoo

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2018 najgorszapraca.com.pl | regulamin